Grup d’infants

La psicomotricitat va dirigida a grups d’infants dels 0 als 8 anys, sent l’etapa de l’educació infantil i els primers cursos de primària on els infants es manifesten des de la seva globalitat.

Etapa dels 0 als 3 anys: els primers mesos de vida del nadó estan caracteritzats per canvis important, tant pel que fa a la plasticitat del moviment com pel pas de l’activitat més reflexa i involuntària a la intencionalitat del moviment com a resposta a estímuls externs. Els infants d’aquesta etapa han pogut adquirir en el plànol de la motricitat grossa un gran control del cos (pot córrer i aturar-se quan vol). En la motricitat fina, es veu un cert ús coordinat entre les mans i els ulls.

Etapa dels 3 als 6 anys: El moviment afavoreix el desenvolupament psicològic i la utilització de processos cognoscitius. És una etapa d’intensa activitat motora i sensorial, on els 3 anys la coordinació permet muntar en un tricicle al nen, tot i que una mica malament. Als 4 anys, ja té una coordinació més harmoniosa, salta a peu coix, és capaç de dibuixar un cercle i un quadrat… Als 5 anys realitza moviments diversos, fa el que vol, salta a la corda, patina, va amb bicicleta, puja a la taula…

Etapa dels 6 als 8 anys: ens trobem en una fase on els infants d’aquestes edats continuen amb el domini progressiu de les extremitats inferiors i perfeccionen els moviments del canell i dels dits. Al mateix temps, conquesten la capacitat per controlar per separat cada segment motor i capacitat per encadenar-associar moviments originàriament independent en d’altres més complexos i de nivell superior. És l’etapa de la mecànica i de la manipulació constructiva, on als 6 anys comença a desaparèixer l’espontaneïtat del moviment i s’imposa a sí mateix més premisses; l’activitat motora segueix sent la més important.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s